19 tips om hoger in Google komen

Een hoge positie in de Google-zoekresultaten is cruciaal voor het succes van jouw website of bedrijf. Hoe hoger jouw ranking, hoe meer zichtbaarheid en bezoekers je kunt verwachten. In dit artikel deel ik 19 waardevolle tips om jouw website hoger in Google te krijgen en jouw online zichtbaarheid te vergroten.

 1. Doe grondig zoekwoordonderzoek Voordat je begint met het optimaliseren van jouw website, is het belangrijk om te weten op welke zoekwoorden je wilt focussen. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner, Ubersuggest of Ahrefs om relevante zoekwoorden te vinden die aansluiten bij jouw doelgroep en branche.
 2. Optimaliseer jouw titels en meta-beschrijvingen Zorg ervoor dat jouw titels en meta-beschrijvingen de gekozen zoekwoorden bevatten. Dit helpt Google om te begrijpen waar jouw pagina’s over gaan en het verbetert de click-through rate (CTR) vanuit de zoekresultaten.
 3. Maak gebruik van header tags Gebruik header tags (H1, H2, H3, enz.) om structuur aan te brengen in jouw content en om zoekwoorden te benadrukken. Hierdoor wordt jouw content beter leesbaar voor zowel bezoekers als zoekmachines.
 4. Schrijf waardevolle en informatieve content Zorg ervoor dat jouw content uniek, informatief en waardevol is voor jouw doelgroep. Dit zal hen aanmoedigen om langer op jouw website te blijven en de content te delen, wat een positief effect heeft op jouw ranking.
 5. Optimaliseer jouw afbeeldingen Comprimeer jouw afbeeldingen en voeg alt-tags toe met beschrijvende teksten die jouw zoekwoorden bevatten. Dit helpt Google om de afbeeldingen te begrijpen en het verbetert de laadtijd van jouw website.
 6. Maak gebruik van interne en externe links Link intern naar gerelateerde pagina’s op jouw website en extern naar relevante, gezaghebbende bronnen. Dit verbetert de gebruikerservaring en helpt zoekmachines om jouw content beter te begrijpen.
 7. Zorg voor een snelle laadtijd Een snelle laadtijd is belangrijk voor zowel gebruikerservaring als zoekmachine ranking. Optimaliseer jouw website door het formaat van afbeeldingen te verkleinen, caching in te schakelen en onnodige plug-ins te verwijderen.
 8. Maak jouw website mobielvriendelijk Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten om te zoeken op internet. Zorg ervoor dat jouw website responsive is en goed functioneert op verschillende apparaten en schermgroottes.
 9. Gebruik schema markup Schema markup helpt zoekmachines om jouw content beter te begrijpen en kan leiden tot uitgebreidere zoekresultaten (rich snippets). Dit kan resulteren in een hogere CTR en betere zichtbaarheid in de zoekresultaten.
 10. Creëer en optimaliseer jouw XML sitemap Een XML-sitemap helpt zoekmachines om de structuur van jouw website beter te begrijpen en om alle pagina’s te vinden. Zorg ervoor dat jouw sitemap up-to-date is en dien deze in bij Google Search Console.
 11. Maak gebruik van sociale media Promoot jouw content op sociale mediaplatforms om meer bezoekers en backlinks te genereren. Dit kan jouw online zichtbaarheid vergroten en een positief effect hebben op jouw zoekmachine ranking.
 12. Verzamel kwalitatieve backlinks Backlinks van gezaghebbende websites zijn een belangrijke ranking factor. Focus op het verkrijgen van kwalitatieve backlinks door middel van gastbloggen, het delen van waardevolle content en het opbouwen van relaties met influencers in jouw branche.
 13. Optimaliseer jouw URL-structuur Zorg voor een duidelijke en eenvoudige URL-structuur die jouw zoekwoorden bevat. Dit maakt het voor zoekmachines en bezoekers makkelijker om jouw website te navigeren.
 14. Voer regelmatig een technische SEO-audit uit Controleer regelmatig jouw website op technische fouten, zoals gebroken links, dubbele content en crawl-fouten. Gebruik hiervoor tools zoals Google Search Console, Screaming Frog of Ahrefs.
 15. Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf Als je een lokaal bedrijf hebt, zorg er dan voor dat je een Google Mijn Bedrijf-pagina hebt en dat deze volledig is geoptimaliseerd. Dit kan jouw zichtbaarheid in de lokale zoekresultaten aanzienlijk verbeteren.
 16. Publiceer regelmatig nieuwe content Google waardeert websites die regelmatig nieuwe, waardevolle content publiceren. Probeer een consistent publicatieschema aan te houden en blijf jouw website updaten met relevante informatie.
 17. Monitor en analyseer jouw resultaten Gebruik tools zoals Google Analytics en Google Search Console om jouw websiteverkeer, zoekwoordprestaties en andere belangrijke statistieken te monitoren. Analyseer deze gegevens om jouw SEO-strategie te verfijnen en verbeteringen door te voeren.
 18. Zorg voor een veilige website Google geeft de voorkeur aan websites die gebruikmaken van HTTPS in plaats van HTTP. Zorg ervoor dat jouw website een SSL-certificaat heeft en dat alle gevoelige informatie veilig wordt verzonden.
 19. Blijf op de hoogte van de laatste SEO-trends SEO is een constant veranderend landschap. Blijf op de hoogte van de laatste trends en algoritme-updates om ervoor te zorgen dat jouw website geoptimaliseerd blijft voor zoekmachines.

Conclusie

Het verbeteren van je positie in Google vereist tijd, geduld en toewijding. Door het toepassen van de 19 tips die in dit artikel zijn uiteengezet, kun je gestaag jouw online zichtbaarheid en zoekmachine ranking verhogen. Onthoud dat het belangrijkste doel van SEO is om waarde te bieden aan jouw bezoekers en een uitstekende gebruikerservaring te creëren. Door je te concentreren op deze elementen en op de hoogte te blijven van de nieuwste SEO-trends, zal jouw website uiteindelijk hoger scoren in Google en meer organisch verkeer aantrekken. Begint je hoofd inmiddels al te draaien? Dan kan je natuurlijk altijd aan mij jouw zoekmachine optimalisatie uitbesteden!

Plaats een reactie

Chat openen
Kan ik helpen?
Hi, kan ik je ergens mee helpen?